Ruime collectie aan bogen

www.dumpstorehengelo.nl heeft een ruime collectie aan bogen, zowel recurve bogen als kruisbogen.

De recurve boog is een boog die, in tegenstelling tot de eenvoudige long bow, aan de uiteindes opnieuw gebogen is, wat hem in staat stelt om nog meer energie te leveren en de energie ook efficiënter te gebruiken. De recurve boog is dan ook de standaard voor alle (inter)nationale wedstrijden tot op Olympisch niveau. Zelfs voor de moderne Olympische spelen bestond recurve boog al vele eeuwen en werd gebruikt door zowel de Grieken als de Mongolen en vele andere volkeren. De allereerste vermelding van de boog is zelfs terug te vinden in de achtste eeuw voor Christus.

De kruisboog is ook zo’n traditioneel wapen. De eerste vondsten dateren uit de tweede eeuw voor Christus. De kruisboog werd vooral populair in de late middeleeuwen omdat hun pijlen door het harnas van hun tegenstanders konden doordringen. Na de tweede wereldoorlog veranderde de boog wezenlijk door het gebruik van lichte metalen en polycarbonaten, waardoor het de huidige vorm heeft, die nu ook veel wordt gebruikt in wedstrijden.

Op www.dumpstorehengelo.nl kun je verschillende bogen vinden in verschillende maten voor verschillende prijzen. Vandaag voor 17.00 besteld, volgende werkdag in huis!