Kruisbogen – De moderne versie van een traditioneel wapen

De kruisboog bevindt zich al op het wereldtoneel sinds de tweede eeuw voor Christus. De Chinezen gebruikte het wapen toen al. Alles veranderde echter in de late Middeleeuwen toen het ontwerp veranderde en de kolf tegen de schouder geplaatst werd voor meer precisie. Met de mogelijkheid om door harnassen heen te schieten, werd de kruisboog plotseling het dodelijkste wapen op het slagveld.

Na de Tweede Wereldoorlog veranderde het ontwerp nogmaals, maar ditmaal door het gebruik van lichte metalen en polycarbonaten. Het is dit type ontwerp dat nog steeds tot op de dag van vandaag gebruikt wordt voor wedstrijden op verschillende niveaus. Doordat de pijlen met een gigantische kracht worden afgeschoten zijn er echter een hoop restricties aan het gebruik en mag in Nederland het ook niet gebruikt worden voor de jacht bijvoorbeeld, hoewel daar in de Verenigde Staten bijvoorbeeld geen restricties op zijn.

Het gebruik van een kruisboog is relatief eenvoudig omdat je zelfs ongetraind met redelijke precisie kunt schieten. Wil je ook schieten met de moderne versie van dit traditionele wapen? Op www.dumpstorehengelo.nl vind je verschillende kruisbogen en bijbehorende accessoires, zodat je ook in de rijke traditie van de kruisboog kunt stappen.